Integratiemanager architectuur: dé verbindende schakel tussen opdrachtgever en (interieur)architecten

Bevindt u zich  in een spanningsveld waarin directie, medewerkers en de ingehuurde (interieur)architect iets anders willen en elkaar niet begrijpen? Voorziet u praktijkproblemen met het voorgestelde interieurontwerp? Heeft u ontevreden medewerkers die het kantoor niet gebruiken zoals bedoeld?

 

Als integratiemanager ben ik de verbindende schakel tussen opdrachtgever en (interieur)architect en indien nodig een troubleshooter.

 

Wat doe ik als integratiemanager architectuur?

Ik ben de spin in het web. Ik kijk en luister goed naar de opdrachtgever en de interieurarchitect en overzie het gehele proces van beide kanten. Ik zorg ervoor dat er een omgeving ontstaat waarin iedereen prettig werkt. U kunt het zien als een soort van second opinion op het interieurontwerp. Ik ben iemand die de architectentaal spreekt en vertaalt, iemand die op de hoogte is van belangrijke processen binnen een bedrijf en iemand die weet dat het van groot belang is dat de bedrijfsvisie herkenbaar is in het interieurontwerp.

 

Wat heeft de opdrachtgever aan mij?

Ik vertaal het ontwerp van de interieurarchitect, waarbij ik het nut van bepaalde keuzes kan uitleggen. Indien nodig overtuig ik de interieurarchitect van belangrijke principes van het bedrijf en praktische zaken die belangrijker zijn dan de esthetiek. Uit ervaring weet ik dat veel ontwerpen stuk lopen op het onvoldoende meenemen van de gebruikers in het proces. Daarom bekijk ik het gedrag en de werkwijze van de medewerkers en bewaak ik hun input tijdens de ontwerpfase. Ik zorg ervoor dat het opgeleverde ontwerp bijdraagt aan het welbevinden van hen en daardoor aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen.

 

Wat heeft de interieurarchitect aan mij?

Ik ben een sparringpartner die de architectentaal spreekt en de juiste vragen stelt om erachter te komen waarop men vastloopt. Ik begrijp hoe belangrijk uitstraling, vormgeving en esthetica zijn, en kan noodzakelijke keuzes uitleggen aan de opdrachtgever. Ik adviseer hoe een succesformule die niet werkt, kan worden aangepast aan het imago van het bedrijf en aan wat de medewerkers nodig hebben om optimaal te presteren. Uiteindelijk zorg ik ervoor dat de interieurarchitect een project succesvol oplevert  aan een tevreden klant.

 

Op welk moment zet u mij in?

Graag participeer ik als integratiemanager architectuur vanaf het begin in het projectteam. Als het ontwerpproces al is gestart, kunt u mij op elk gewenst moment inzetten. Met mijn onafhankelijk advies levert de interieurarchitect een succesvol project af en ontvangt de opdrachtgever een passend interieuradvies. 

 

Neem vandaag nog contact op

Haal mij in huis als uw integratiemanager architectuur en ervaar de positieve invloed van een weldoordachte inrichting zoals die is bedoeld. Maak via de contactpagina een vrijblijvende afspraak, zodat we samen kunnen bespreken wat ik voor u kan betekenen.